Knoetsse keert terug in 2022!

Vanwege het sterk teruglopende ledenaantal heeft Mannenkoor Geulklank recent helaas moeten besluiten om hun activiteiten te gaan beëindigen. Hiermee komt er spijtig genoeg een einde aan een fraai stuk Valkenburgse cultuur.

Het stoppen van Mannenkoor Geulklank betekend echter niet het einde van het Knoetsse, het gezellige samenzijn dat traditiegetrouw ieder jaar in september werd georganiseerd. Vanwege de coronamaatregelen was het in 2020 en 2021 natuurlijk niet mogelijk om het Knoetsse te organiseren, maar in 2022 keert het Knoetsse terug en wel op zondag 11 september.

In goed overleg met het bestuur van Mannenkoor Geulklank zal de Jonge & Oude Nobele Schutterij de traditie van het Knoetsse gaan voortzetten.

 

Felix Jennekens, voorzitter Mannenkoor Geulklank, hierover:

“Na een lange periode van organiseren van deze mooie traditie ben ik blij dat deze niet verloren gaat. Mannenkoor Geulklank kan terugzien op een jarenlange periode van organiseren van het Knoetsse.

Wij zijn dankbaar dat het Knoetsse een vervolg gaat krijgen en blijft voortbestaan. Ik wens de Schutterij dan ook veel succes toe in hoop dat wij nog vele jaren van dit festijn kunnen gaan genieten en dat de Valkenburgse gemeenschap het verenigingsleven zal blijven steunen.”

 

Yvonne Pisters-van der Heijden, waarnemend voorzitter Jonge & Oude Nobele Schutterij, hierover:

“Wij zijn de leden en het bestuur van Mannenkoor Geulklank dankbaar voor de kans om de traditie van het Knoetsse te mogen overnemen en voortzetten. Normaliter kwamen onze leden al met veel plezier naar het Knoetsse en er werd al vaker gefilosofeerd over het eventueel helpen van Geulklank bij de organisatie hiervan.

Wij zullen het Knoetsse dan ook trachten zo goed mogelijk voort zetten in lijn met het gedachtegoed van Geulklank”.

 

Leden en bestuur van Jonge & Oude Nobele Schutterij heten u van harte welkom op zondag 11 september 2022 tijdens het Knoetsse op de Rolschaatbaan aan de Burgemeester Henssingel in Valkenburg.